Bouwkundige keuring Olst

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Olst uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Olst.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Olst controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Olst regelen

Heel snel een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Olst.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Olst

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Olst (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €450. Het prijskaartje hangt af van verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Olst.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning79 m2295 – €305
Rijtjeshuis108 m2€340 – €365
Kopwoning126 m2€405 – €440
Twee onder één kap163 m2€455 – €490
Villa178 m2€530 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Olst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nieuw Heeten, Heeten, Broekland, Mariënheem en Luttenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-olst-8121

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Olst controleert een onpartijdige partij de potentiële woning. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Olst). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Olst-Wijhe loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie