Bouwkundige keuring Leerbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Leerbroek laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website lees je meer informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Leerbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Leerbroek onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het voegwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leerbroek plannen

Direct inzicht in de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Leerbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Leerbroek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Leerbroek (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een overzicht met de kosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €280 en €375. De totale prijs bestaat uit verschillendeonderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Leerbroek.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning88 m2280 – €320
Rijtjeshuis115 m2€335 – €385
Hoekwoning146 m2€415 – €440
2-onder-1 kap162 m2€465 – €480
Herenhuis197 m2€520 – €535
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leerbroek die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuwland, Arkel, Hoogblokland, Ameide en Meerkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leerbroek-4245

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Leerbroek bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld in het geval je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Leerbroek). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Vijfheerenlanden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie