Bouwkundige keuring Sleeuwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Sleeuwijk regelen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Sleeuwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Sleeuwijk analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een idee van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sleeuwijk afspreken

Direct een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sleeuwijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sleeuwijk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sleeuwijk (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Ook vind je hier een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €370. Het prijskaartje bestaat uit verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sleeuwijk.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje90 m2280 – €310
Rijtjeshuis119 m2€345 – €390
Kopwoning130 m2€400 – €450
Twee onder één kap175 m2€450 – €490
Villa196 m2€510 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sleeuwijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Werkendam, Kedichem, Leerbroek, Nieuwland en Arkel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sleeuwijk-4254

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Sleeuwijk checkt een onafhankelijk partij het huis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sleeuwijk). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Altena doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie