Bouwkundige keuring Bavel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bavel laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bavel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bavel onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bavel uitvoeren

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bavel.

Besparen op een bouwkeuring in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bavel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bavel en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €445. De totale prijs is afhankelijk van diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bavel.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Flatwoning79 m2290 – €315
Rijtjeshuis109 m2€360 – €385
Hoekwoning145 m2€420 – €435
Geschakelde woning167 m2€470 – €500
Herenhuis175 m2€515 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bavel die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Ulvenhout, Teteringen, Wagenberg, Terheijden en Prinsenbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bavel-4854

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Bavel analyseert een onafhankelijk deskundige het verblijf. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Bavel). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Breda wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie