Bouwkundige keuring Werkendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Werkendam laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site tref je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Werkendam.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Werkendam bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Werkendam laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de huidige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Werkendam.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Werkendam

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Werkendam en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €320 en €460. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Werkendam.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Appartement100 m2280 – €310
Rijtjeshuis114 m2€355 – €365
Hoekpand142 m2€425 – €445
Twee onder één kap155 m2€465 – €505
Landhuis176 m2€530 – €535
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Werkendam die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Kedichem, Leerbroek, Nieuwland, Arkel en Hoogblokland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-werkendam-4251

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Werkendam bekijkt een objectieve deskundige het huis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Werkendam). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Altena maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie