Bouwkundige keuring Watergang

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Watergang uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Watergang.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Watergang onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Watergang laten uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Watergang.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Watergang

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Watergang (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €435. De prijs is afhankelijk van meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Watergang.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Etagewoning76 m2290 – €320
Tussenwoning114 m2€335 – €385
Hoekpand149 m2€415 – €450
Geschakelde woning152 m2€465 – €480
Landhuis182 m2€510 – €555
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Watergang die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ilpendam, Purmerland, Oude Meer, Aalsmeerderbrug en Rijsenhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-watergang-1454

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Watergang onderzoekt een onafhankelijk partij het woonobject. Slim, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Watergang). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Waterland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie