Bouwkundige keuring Amstelveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Amstelveen inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Amstelveen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Amstelveen onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Amstelveen laten uitvoeren

Heel snel meer info over de staat en de waarde van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning. Zo kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Amstelveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Amstelveen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Amstelveen (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat een lijst met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €315 en €475. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Amstelveen.

Type huis GrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning90 m2280 – €305
Rijwoning108 m2€335 – €365
Hoekhuis142 m2€400 – €445
2-onder-1 kap172 m2€470 – €500
Vrijstaand179 m2€530 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Amstelveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Waterland, Edam-Volendam, Landsmeer, Diemen en Amsterdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-amstelveen-1186

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Amstelveen bekijkt een objectieve deskundige de potentiële woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Amstelveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Amstelveen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie