Bouwkundige keuring Molkwerum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Molkwerum uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Molkwerum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Molkwerum benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de groepenkasten en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Molkwerum plannen

Wil je snel meer info over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Molkwerum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Molkwerum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Molkwerum (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €375. De totale prijs hangt af van meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Molkwerum.

Type huis GrootteGeschatte prijs
Etagewoning83 m2280 – €330
Rijtjeshuis121 m2€340 – €380
Hoekpand148 m2€405 – €430
Geschakelde woning174 m2€450 – €495
Landhuis186 m2€505 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Molkwerum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Warns, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-molkwerum-8722

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Molkwerum controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Molkwerum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie