Bouwkundige keuring Easterlittens

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Easterlittens laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Easterlittens.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Easterlittens bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Easterlittens laten uitvoeren

Direct inzicht in de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Easterlittens.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Easterlittens

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Easterlittens (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €300 en €455. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de vergelijker hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Easterlittens.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Flatwoning97 m2285 – €310
Rijwoning117 m2€335 – €385
Hoekwoning130 m2€420 – €450
Twee onder één kap158 m2€470 – €490
Herenhuis186 m2€510 – €540
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Easterlittens die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Baard, Leons, Húns, Winsum en Lollum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-easterlittens-8835

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Easterlittens checkt een neutrale partij het woonobject. Belangrijk, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Easterlittens). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie