Bouwkundige keuring Amsterdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Amsterdam laten doen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Amsterdam.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Amsterdam benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de fundering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Amsterdam laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Amsterdam.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Amsterdam

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Amsterdam (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €465. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Amsterdam.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Etagewoning92 m2285 – €310
Tussenwoning115 m2€355 – €380
Hoekpand135 m2€405 – €445
Geschakelde woning151 m2€460 – €505
Herenhuis181 m2€525 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Amsterdam die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Het Hogeland, Delfzijl, Loppersum, Appingedam en Achtkarspelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-amsterdam-1101

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Amsterdam onderzoekt een onpartijdige ingenieur het huis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Amsterdam). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Amsterdam wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie