Bouwkundige keuring Waterland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Waterland laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Waterland.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Waterland bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waterland laten uitvoeren

Heel snel een inspectie van de algehele staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en of er lekkages zijn. Dan achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Waterland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Waterland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Waterland en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €385. De totale prijs bestaat uit verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de tabel hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Waterland.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning81 m2295 – €310
Tussenwoning100 m2€335 – €380
Hoekpand127 m2€415 – €450
2-onder-1 kap165 m2€460 – €490
Herenhuis175 m2€510 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waterland die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Edam-Volendam, Landsmeer, Diemen, Amsterdam en Het Hogeland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waterland-1153

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Waterland checkt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Waterland). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Waterland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Ilpendam
 • Bouwkundige keuring Watergang
 • Bouwkundige keuring Monnickendam
 • Bouwkundige keuring Katwoude
 • Bouwkundige keuring Broek in Waterland
 • Bouwkundige keuring Zuiderwoude
 • Bouwkundige keuring Uitdam
 • Bouwkundige keuring Marken
 • Plaats een reactie