Bouwkundige keuring Edam-Volendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Edam-Volendam uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Edam-Volendam.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Edam-Volendam checkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de dakconstructie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Edam-Volendam afspreken

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Edam-Volendam.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Edam-Volendam

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Edam-Volendam (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €295 en €420. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Edam-Volendam.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartementje86 m2290 – €330
Rijwoning118 m2€340 – €370
Kopwoning139 m2€410 – €430
Twee onder één kap172 m2€460 – €505
Vrijstaand192 m2€505 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Edam-Volendam die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Landsmeer, Diemen, Amsterdam, Het Hogeland en Delfzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-edam-volendam-1131

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Edam-Volendam bekijkt een objectieve ingenieur het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Edam-Volendam). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Edam-Volendam wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Kwadijk
 • Bouwkundige keuring Middelie
 • Bouwkundige keuring Warder
 • Bouwkundige keuring Oosthuizen
 • Bouwkundige keuring Beets
 • Bouwkundige keuring Schardam
 • Bouwkundige keuring Hobrede
 • Bouwkundige keuring Purmer
 • Bouwkundige keuring Volendam
 • Bouwkundige keuring Edam
 • Plaats een reactie