Bouwkundige keuring Landsmeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Landsmeer inplannen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Landsmeer.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Landsmeer benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Landsmeer regelen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en de toepassingen van isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Landsmeer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Landsmeer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Landsmeer en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €270 en €425. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Landsmeer.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Appartement79 m2275 – €325
Rijwoning103 m2€350 – €365
Hoekwoning135 m2€400 – €440
Geschakelde woning164 m2€455 – €505
Landhuis189 m2€520 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Landsmeer die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Diemen, Amsterdam, Het Hogeland, Delfzijl en Loppersum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-landsmeer-1121

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Landsmeer bekijkt een neutrale expert het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Landsmeer). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Landsmeer wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Purmerland
 • Bouwkundige keuring Den Ilp
 • Plaats een reactie