Bouwkundige keuring Westervoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Westervoort uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Westervoort.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Westervoort controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westervoort regelen

Direct duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Westervoort.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Westervoort

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Westervoort (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €345 en €405. Het prijskaartje hangt af van verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Westervoort.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning83 m2295 – €315
Tussenwoning110 m2€345 – €370
Hoekwoning148 m2€410 – €445
Twee onder één kap155 m2€455 – €495
Landhuis190 m2€530 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westervoort die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Duiven, Zevenaar, Renkum, Arnhem en Ede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westervoort-6931

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Westervoort bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Westervoort). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Westervoort loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie