Bouwkundige keuring Puth

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Puth uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Puth.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Puth analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Puth plannen

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van de CV-ketel. Ook kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Puth.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Puth

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Puth (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €270 en €370. De prijs is afhankelijk van allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Puth.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning80 m2€300 – €325
Rijwoning105 m2€360 – €375
Kopwoning147 m2€420 – €445
Geschakelde woning174 m2€465 – €500
Landhuis200 m2€525 – €560
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Puth die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Windraak, Munstergeleen, Guttecoven, Einighausen en Limbricht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-puth-6155

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Puth analyseert een neutrale expert het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Puth). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Beekdaelen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie