Bouwkundige keuring Munstergeleen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Munstergeleen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de kosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Munstergeleen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Munstergeleen checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Munstergeleen uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Munstergeleen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Munstergeleen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Munstergeleen (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €430. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Munstergeleen.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Appartement82 m2300 – €320
Rijwoning112 m2€335 – €390
Hoekhuis140 m2€420 – €435
Geschakelde woning161 m2€475 – €495
Landhuis176 m2€525 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Munstergeleen die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Guttecoven, Einighausen, Limbricht, Sittard en Urmond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-munstergeleen-6151

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Munstergeleen checkt een onpartijdige partij het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Munstergeleen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Sittard-Geleen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie