Bouwkundige keuring Guttecoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Guttecoven laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Guttecoven.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Guttecoven checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de riolering en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Guttecoven afspreken

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie. Hiermee achterhaal je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Guttecoven.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Guttecoven

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Guttecoven en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €400. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Guttecoven.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning91 m2300 – €315
Rijtjeshuis106 m2€345 – €380
Hoekhuis134 m2€410 – €450
2-onder-1 kap173 m2€455 – €505
Landhuis189 m2€505 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Guttecoven die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Einighausen, Limbricht, Sittard, Urmond en Grevenbicht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-guttecoven-6143

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Guttecoven checkt een objectieve ingenieur het woonobject. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Guttecoven). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Sittard-Geleen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie