Bouwkundige keuring Anna Paulowna

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Anna Paulowna laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Anna Paulowna.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Anna Paulowna bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Anna Paulowna plannen

Heel snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Anna Paulowna.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Anna Paulowna

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Anna Paulowna en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €465. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Anna Paulowna.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Appartementje94 m2280 – €305
Rijtjeshuis122 m2€355 – €365
Hoekwoning127 m2€425 – €450
Geschakelde woning168 m2€455 – €490
Vrijstaand187 m2€510 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Anna Paulowna die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Callantsoog, Oudesluis, t Zand, Petten en Burgerbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-anna-paulowna-1761

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Anna Paulowna controleert een objectieve specialist het gebouw. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Anna Paulowna). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hollands Kroon loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie