Bouwkundige keuring Beekdaelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beekdaelen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Beekdaelen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Beekdaelen inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de plafonds en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beekdaelen regelen

Behoefte aan inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Beekdaelen.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Beekdaelen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Beekdaelen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €480. De totaalprijs is gebaseerd op diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het schema hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Beekdaelen.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Etagewoning100 m2285 – €320
Rijwoning122 m2€340 – €365
Hoekhuis148 m2€410 – €435
Twee onder één kap164 m2€465 – €495
Herenhuis182 m2€505 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Beekdaelen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Meerssen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beekdaelen-6365

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Beekdaelen onderzoekt een onpartijdige partij het verblijf. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Beekdaelen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Beekdaelen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Nuth
 • Bouwkundige keuring Wijnandsrade
 • Bouwkundige keuring Schinnen
 • Bouwkundige keuring Amstenrade
 • Bouwkundige keuring Oirsbeek
 • Bouwkundige keuring Doenrade
 • Bouwkundige keuring Merkelbeek
 • Bouwkundige keuring Schinveld
 • Bouwkundige keuring Jabeek
 • Bouwkundige keuring Bingelrade
 • Bouwkundige keuring Schimmert
 • Bouwkundige keuring Hulsberg
 • Bouwkundige keuring Puth
 • Bouwkundige keuring Sweikhuizen
 • Plaats een reactie