Bouwkundige keuring Oldenzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oldenzijl regelen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Oldenzijl.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oldenzijl controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de gevel en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldenzijl regelen

Heel snel een analyse van de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oldenzijl.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oldenzijl

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oldenzijl (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €370. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oldenzijl.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Etagewoning93 m2285 – €330
Rijwoning111 m2€355 – €365
Hoekwoning131 m2€400 – €430
Geschakelde woning174 m2€460 – €490
Villa193 m2€505 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oldenzijl die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oosternieland, Oudeschip, Roodeschool, Uithuizermeeden en Uithuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldenzijl-9986

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oldenzijl controleert een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oldenzijl). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Het Hogeland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie