Bouwkundige keuring Wjelsryp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Wjelsryp laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site tref je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wjelsryp.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wjelsryp bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wjelsryp afspreken

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Wjelsryp.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wjelsryp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wjelsryp en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €325 en €380. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wjelsryp.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement82 m2290 – €330
Tussenwoning121 m2€345 – €370
Hoekpand125 m2€410 – €450
2-onder-1 kap154 m2€460 – €490
Landhuis180 m2€525 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wjelsryp die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Baaium, Easterlittens, Baard, Leons en Húns.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wjelsryp-8842

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Wjelsryp bekijkt een neutrale ingenieur het woonhuis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wjelsryp). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie