Bouwkundige keuring Einighausen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Einighausen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Einighausen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Einighausen inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Einighausen laten uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens achterhaal je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Einighausen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Einighausen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Einighausen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een schatting van de onkosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €290 en €385. De prijs is afhankelijk van een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Einighausen.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartementje100 m2300 – €310
Rijwoning108 m2€360 – €385
Hoekpand148 m2€400 – €435
2-onder-1 kap152 m2€460 – €485
Herenhuis194 m2€515 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Einighausen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Limbricht, Sittard, Urmond, Grevenbicht en Obbicht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-einighausen-6142

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Einighausen onderzoekt een neutrale deskundige het woonobject. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Einighausen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Sittard-Geleen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie