Bouwkundige keuring Windraak

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Windraak uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen, de onkosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Windraak.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Windraak benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Windraak laten uitvoeren

Direct een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Tevens weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Windraak.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Windraak

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Windraak en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €435. Het prijskaartje bestaat uit diverse onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Windraak.

Soort woningAantal m2Gemiddelde tarief
Studio77 m2290 – €305
Tussenwoning123 m2€345 – €370
Hoekpand149 m2€410 – €445
Geschakelde woning162 m2€455 – €485
Villa197 m2€530 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Windraak die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Munstergeleen, Guttecoven, Einighausen, Limbricht en Sittard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-windraak-6153

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Windraak bekijkt een onafhankelijk expert de woning. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Windraak). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Sittard-Geleen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie