Bouwkundige keuring Geffen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Geffen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Geffen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Geffen bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geffen plannen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Geffen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Geffen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Geffen (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €435. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Geffen.

Type woningAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning84 m2€300 – €305
Rijwoning110 m2€335 – €390
Hoekwoning138 m2€400 – €450
Twee onder één kap173 m2€450 – €505
Villa198 m2€530 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geffen die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Haren, Heesch, Vinkel, Reek en Schaijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geffen-5386

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Geffen controleert een neutrale expert het woonobject. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Geffen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente s-Hertogenbosch loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie