Bouwkundige keuring Bernheze

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Bernheze laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen, de kosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Bernheze.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bernheze benadert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bernheze laten uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Bernheze.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Bernheze

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bernheze (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €320 en €380. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bernheze.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning95 m2280 – €315
Rijwoning124 m2€335 – €375
Kopwoning148 m2€405 – €430
Geschakelde woning164 m2€450 – €505
Villa179 m2€520 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bernheze die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boekel en Gemert-Bakel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bernheze-5472

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Bernheze analyseert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bernheze). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Bernheze loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Loosbroek
 • Bouwkundige keuring Heeswijk-Dinther
 • Bouwkundige keuring Vorstenbosch
 • Bouwkundige keuring Nistelrode
 • Bouwkundige keuring Vinkel
 • Bouwkundige keuring Heesch
 • Plaats een reactie