Bouwkundige keuring Haren

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haren laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform tref je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Haren.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Haren checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haren laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Haren.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Haren

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Haren en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je daar een schatting van de onkosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €370. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het schema hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Haren.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio97 m2275 – €315
Rijtjeshuis120 m2€355 – €365
Hoekwoning137 m2€420 – €450
Twee onder één kap162 m2€455 – €485
Villa199 m2€525 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haren die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Heesch, Vinkel, Reek, Schaijk en Herpen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haren-5386

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Haren bekijkt een objectieve expert het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Haren). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Oss doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie