Bouwkundige keuring Reek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Reek regelen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de tarieven en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Reek.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Reek benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de plafonds en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reek inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Reek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Reek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Reek (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Ook krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €370. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Reek.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement100 m2€290 – €320
Rijtjeshuis108 m2€335 – €385
Kopwoning148 m2€400 – €440
Geschakelde woning171 m2€460 – €495
Herenhuis198 m2€510 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reek die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Schaijk, Herpen, Huisseling, Ravenstein en Macharen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reek-5375

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Reek checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Reek). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Landerd wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie