Bouwkundige keuring Terwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Terwolde uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Terwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Terwolde benadert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terwolde plannen

Wil je snel een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en of er houtrot is. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Terwolde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Terwolde

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Terwolde (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €445. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Terwolde.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement83 m2275 – €305
Tussenwoning108 m2€340 – €385
Hoekhuis138 m2€410 – €450
Twee onder één kap168 m2€455 – €505
Landhuis178 m2€505 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terwolde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Teuge, Twello, Wilp, Voorst en Klarenbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terwolde-7396

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Terwolde analyseert een onpartijdige specialist het huis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Terwolde). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Voorst bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie