Bouwkundige keuring Spijkerboor

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Spijkerboor inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Spijkerboor.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Spijkerboor benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de riolering en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een idee van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spijkerboor regelen

Behoefte aan duidelijkheid over de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en en of er sprake is van lekkages. Tevens kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Spijkerboor.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Spijkerboor

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Spijkerboor en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar loop je alles in het huis na. De expert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Ook vind je daar een kostenberekening om het woonhuis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €440. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Spijkerboor.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Etagewoning79 m2275 – €330
Rijtjeshuis108 m2€335 – €385
Hoekpand134 m2€410 – €440
2-onder-1 kap155 m2€455 – €500
Landhuis185 m2€505 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spijkerboor die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oud Annerveen, Annerveenschekanaal, Meeden, Muntendam en Wildervank.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spijkerboor-9656

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Spijkerboor bekijkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Spijkerboor). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie