Bouwkundige keuring Hoofdplaat

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hoofdplaat inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoofdplaat.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hoofdplaat benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoofdplaat afspreken

Behoefte aan meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hoofdplaat.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hoofdplaat

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hoofdplaat (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Ook vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €385. De totale prijs is gebaseerd op meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hoofdplaat.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Bovenwoning100 m2295 – €330
Tussenwoning109 m2€340 – €385
Hoekwoning145 m2€415 – €440
Geschakelde woning166 m2€455 – €485
Landhuis197 m2€530 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoofdplaat die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Breskens, Nieuwvliet, Groede, Oostburg en Geersdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoofdplaat-4513

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Hoofdplaat controleert een objectieve partij het gebouw. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hoofdplaat). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Sluis wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie