Bouwkundige keuring Ferwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Ferwoude regelen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Ferwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ferwoude bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ferwoude afspreken

Direct een analyse van de huidige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ferwoude.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ferwoude

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ferwoude (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een kostenberekening om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €405. Het kostenplaatje hangt af van meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ferwoude.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Appartement86 m2€275 – €320
Tussenwoning111 m2€360 – €380
Kopwoning125 m2€415 – €450
Geschakelde woning171 m2€465 – €490
Vrijstaand175 m2€530 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ferwoude die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Exmorra, Allingawier, Gaast, Piaam en Idsegahuizum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ferwoude-8761

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Ferwoude analyseert een neutrale expert het huis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Ferwoude). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie