Bouwkundige keuring Haler

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Haler uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Haler.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Haler checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haler laten uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en of er lekkages zijn. Hiermee kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Haler.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Haler

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Haler (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €300 en €440. Het kostenplaatje wordt bepaald door meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Haler.

Soort woningWoonoppervlakPrijsberekening
Studio90 m2285 – €320
Rijtjeshuis118 m2€340 – €390
Hoekwoning150 m2€410 – €450
Geschakelde woning169 m2€475 – €500
Vrijstaand200 m2€525 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Haler die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ell, Kessel, Maasbree, Baarlo en Helden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haler-6012

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Haler checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis dat jij wil verhuren. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Haler). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Leudal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie