Bouwkundige keuring Heel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Heel laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder bekijk je nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Heel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Heel controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heel uitvoeren

Direct meer info over de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Heel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Heel (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €480. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Heel.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio98 m2275 – €305
Rijwoning106 m2€345 – €385
Hoekhuis147 m2€420 – €450
Geschakelde woning160 m2€465 – €480
Landhuis192 m2€525 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heel die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Grathem, Baexem, Heythuysen, Leveroy en Heibloem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heel-6097

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Heel onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Heel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Maasgouw wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie