Bouwkundige keuring Lierderholthuis

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Lierderholthuis laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Lierderholthuis.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lierderholthuis benadert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lierderholthuis regelen

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lierderholthuis.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Lierderholthuis

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lierderholthuis (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €285 en €490. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lierderholthuis.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement77 m2285 – €315
Rijwoning103 m2€350 – €390
Hoekhuis134 m2€400 – €435
Twee onder één kap175 m2€465 – €505
Herenhuis177 m2€525 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lierderholthuis die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Heino, Wijhe, Wesepe, Olst en Nieuw Heeten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lierderholthuis-8144

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Lierderholthuis bekijkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lierderholthuis). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Raalte wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie