Bouwkundige keuring Buinen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Buinen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Buinen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Buinen bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buinen uitvoeren

Wil je snel een analyse van de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Buinen.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Buinen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Buinen (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €380. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Buinen.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Studio92 m2300 – €315
Tussenwoning106 m2€360 – €375
Hoekhuis130 m2€405 – €450
Twee onder één kap152 m2€455 – €505
Villa181 m2€530 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buinen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bronneger, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Buinerveen en Drouwenermond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buinen-9528

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Buinen bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Buinen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Borger-Odoorn doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie