Bouwkundige keuring Borger-Odoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Borger-Odoorn uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Borger-Odoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Borger-Odoorn inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de meterkast en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Borger-Odoorn laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Borger-Odoorn.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Borger-Odoorn

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Borger-Odoorn (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige checkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €480. De totaalprijs hangt af van meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Borger-Odoorn.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Appartement85 m2275 – €305
Rijtjeshuis123 m2€335 – €380
Hoekhuis136 m2€420 – €440
Geschakelde woning169 m2€470 – €480
Villa198 m2€520 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Borger-Odoorn die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Stadskanaal, Tynaarlo, Aa en Hunze, Midden-Drenthe en Assen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-borger-odoorn-9531

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Borger-Odoorn bekijkt een neutrale partij het verblijf. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Borger-Odoorn). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Borger-Odoorn loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Zandberg
 • Bouwkundige keuring 2e Exloërmond
 • Bouwkundige keuring 1e Exloërmond
 • Bouwkundige keuring Exloërveen
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Buinen
 • Bouwkundige keuring Drouwenermond
 • Bouwkundige keuring Buinerveen
 • Bouwkundige keuring Drouwenerveen
 • Bouwkundige keuring Bronnegerveen
 • Bouwkundige keuring Bronneger
 • Bouwkundige keuring Buinen
 • Bouwkundige keuring Borger
 • Bouwkundige keuring Drouwen
 • Bouwkundige keuring Westdorp
 • Bouwkundige keuring Ellertshaar
 • Bouwkundige keuring Ees
 • Bouwkundige keuring Eesergroen
 • Bouwkundige keuring Valthermond
 • Bouwkundige keuring 2e Valthermond
 • Bouwkundige keuring Eeserveen
 • Bouwkundige keuring Klijndijk
 • Bouwkundige keuring Valthe
 • Bouwkundige keuring Odoorn
 • Bouwkundige keuring Odoornerveen
 • Bouwkundige keuring Exloo
 • Plaats een reactie