Bouwkundige keuring Buinerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Buinerveen regelen is heel erg verstandig. Zo krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Buinerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Buinerveen analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de dakbedekking en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buinerveen laten uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Buinerveen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Buinerveen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Buinerveen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en maakt geen schade. De specialist beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €290 en €400. De prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Buinerveen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Flatwoning97 m2€275 – €325
Rijwoning102 m2€360 – €365
Hoekhuis149 m2€405 – €450
Twee onder één kap150 m2€460 – €485
Landhuis196 m2€525 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buinerveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen en Nieuwediep.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buinerveen-9524

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Buinerveen analyseert een objectieve ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Buinerveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie