Bouwkundige keuring Bronnegerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bronnegerveen uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bronnegerveen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bronnegerveen benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de dakconstructie en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bronnegerveen laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Bronnegerveen.

Besparen op een bouwkeuring in maart 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Bronnegerveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bronnegerveen (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €350 en €485. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bronnegerveen.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Appartementje91 m2285 – €310
Rijwoning112 m2€340 – €370
Kopwoning126 m2€405 – €435
Twee onder één kap161 m2€470 – €485
Vrijstaand182 m2€525 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bronnegerveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Drouwenerveen, Buinerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen en Gasselternijveenschemond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bronnegerveen-9526

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Bronnegerveen controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bronnegerveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Borger-Odoorn doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie