Bouwkundige keuring Almen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Almen laten doen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Almen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Almen benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere de groepenkasten en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Almen laten uitvoeren

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de toepassingen van isolatie. Zo heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Almen.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Almen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Almen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een kostenoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €325 en €395. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Almen.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning91 m2300 – €330
Rijtjeshuis121 m2€345 – €380
Hoekpand145 m2€405 – €435
Geschakelde woning170 m2€460 – €495
Herenhuis197 m2€530 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Almen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Harfsen, Kring van Dorth, Joppe, Epse en Gorssel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-almen-7218

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Almen controleert een onafhankelijk specialist het verblijf. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Almen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Lochem wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie