Bouwkundige keuring Drouwenerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Drouwenerveen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Drouwenerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Drouwenerveen bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het metselwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drouwenerveen laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Drouwenerveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Drouwenerveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Drouwenerveen (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €310 en €380. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Drouwenerveen.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartementje89 m2290 – €310
Tussenwoning114 m2€355 – €390
Hoekhuis126 m2€400 – €430
Geschakelde woning166 m2€450 – €490
Landhuis191 m2€515 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drouwenerveen die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Buinerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Gasselternijveenschemond en Gasselternijveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drouwenerveen-9525

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Drouwenerveen checkt een objectieve ingenieur het woonobject. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Drouwenerveen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Borger-Odoorn bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie