Bouwkundige keuring Randwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Randwijk laten doen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bieden wij informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Randwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Randwijk inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Randwijk laten uitvoeren

Heel snel meer info over de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Randwijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Randwijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Randwijk (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €340 en €410. De totale prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Randwijk.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning87 m2285 – €330
Rijtjeshuis121 m2€355 – €370
Hoekpand145 m2€400 – €435
Twee onder één kap169 m2€465 – €480
Landhuis184 m2€505 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Randwijk die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Heteren, Driel, Lent, Elst en Wamel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-randwijk-6668

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Randwijk bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Randwijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Overbetuwe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie