Bouwkundige keuring Hoedekenskerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Hoedekenskerke laten doen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoedekenskerke.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Hoedekenskerke onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de vloeren en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoedekenskerke uitvoeren

Direct duidelijkheid over de staat (en gebreken) van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Hoedekenskerke.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hoedekenskerke

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hoedekenskerke (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €425. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de tabel hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hoedekenskerke.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio98 m2290 – €305
Rijtjeshuis123 m2€345 – €385
Hoekpand147 m2€400 – €430
2-onder-1 kap158 m2€475 – €495
Herenhuis179 m2€510 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoedekenskerke die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in s-Gravenpolder, Wemeldinge, Schore, Hansweert en Kruiningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoedekenskerke-4433

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hoedekenskerke analyseert een neutrale ingenieur het huis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant op het moment dat je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hoedekenskerke). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Borsele loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie