Bouwkundige keuring Ruinen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ruinen inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website tref je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ruinen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ruinen controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ruinen afspreken

Heb je belang bij een inspectie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ruinen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ruinen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ruinen (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €420. De prijs is afhankelijk van diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de tabel hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ruinen.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Studio100 m2285 – €325
Rijwoning100 m2€355 – €370
Kopwoning138 m2€425 – €440
Twee onder één kap154 m2€475 – €480
Landhuis191 m2€510 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ruinen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ruinerwold, Koekange, Veeningen, de Wijk en IJhorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ruinen-7963

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ruinen controleert een onpartijdige ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ruinen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerveld doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie