Bouwkundige keuring s-Gravenpolder

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in s-Gravenpolder laten doen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in s-Gravenpolder.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in s-Gravenpolder inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Gravenpolder afspreken

Wil jij meteen meer info over de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in s-Gravenpolder.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in s-Gravenpolder

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in s-Gravenpolder (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een kostenberekening om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €305 en €415. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in s-Gravenpolder.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning94 m2285 – €330
Tussenwoning105 m2€335 – €370
Hoekwoning129 m2€405 – €450
Twee onder één kap151 m2€465 – €490
Vrijstaand198 m2€510 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in s-Gravenpolder die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Wemeldinge, Schore, Hansweert, Kruiningen en Oostdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-gravenpolder-4431

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in s-Gravenpolder checkt een onpartijdige deskundige de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in s-Gravenpolder). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Borsele bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie