Bouwkundige keuring Starnmeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Starnmeer inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Starnmeer.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Starnmeer analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Starnmeer afspreken

Wil je snel inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Starnmeer.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Starnmeer

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Starnmeer en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €465. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Starnmeer.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement97 m2295 – €330
Rijtjeshuis113 m2€345 – €380
Hoekwoning130 m2€410 – €430
2-onder-1 kap167 m2€470 – €485
Villa195 m2€530 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Starnmeer die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Oost-Graftdijk, West-Graftdijk, Noordeinde, Graft en De Rijp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-starnmeer-1488

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Starnmeer controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Starnmeer). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Alkmaar maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie