Bouwkundige keuring Tinte

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Tinte laten doen is een verstandige keuze. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Tinte.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Tinte inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tinte uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Tinte.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Tinte

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Tinte (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €295 en €395. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Tinte.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Studio95 m2€300 – €330
Rijwoning118 m2€355 – €365
Hoekpand125 m2€415 – €445
Geschakelde woning153 m2€450 – €480
Villa178 m2€530 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tinte die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Oostvoorne, Vierpolders, Oudenhoorn, Heenvliet en Abbenbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tinte-3234

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Tinte checkt een objectieve expert het woonhuis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Tinte). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Westvoorne wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie