Bouwkundige keuring Kruiningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kruiningen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Kruiningen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kruiningen analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kruiningen afspreken

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Hiermee kom je er achter welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Kruiningen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kruiningen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kruiningen (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €305 en €425. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kruiningen.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Appartementje98 m2€275 – €325
Tussenwoning102 m2€345 – €380
Hoekpand150 m2€410 – €450
Geschakelde woning175 m2€450 – €505
Vrijstaand189 m2€505 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kruiningen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oostdijk, Waarde, Krabbendijke, Rilland en Yerseke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kruiningen-4416

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Kruiningen analyseert een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kruiningen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Reimerswaal wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie