Bouwkundige keuring Krimpenerwaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Krimpenerwaard uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform tref je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Krimpenerwaard.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Krimpenerwaard onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Krimpenerwaard uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Krimpenerwaard.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Krimpenerwaard

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Krimpenerwaard (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €440. De prijs is gebaseerd op diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Krimpenerwaard.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartementje96 m2280 – €315
Rijtjeshuis108 m2€360 – €365
Hoekhuis128 m2€425 – €445
Geschakelde woning150 m2€470 – €490
Landhuis191 m2€520 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Krimpenerwaard die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Zoetermeer en Lansingerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-krimpenerwaard-2855

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Krimpenerwaard controleert een neutrale deskundige het woonhuis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Krimpenerwaard). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Krimpenerwaard wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Stolwijk
 • Bouwkundige keuring Berkenwoude
 • Bouwkundige keuring Gouderak
 • Bouwkundige keuring Haastrecht
 • Bouwkundige keuring Vlist
 • Bouwkundige keuring Bergambacht
 • Bouwkundige keuring Ammerstol
 • Bouwkundige keuring Schoonhoven
 • Bouwkundige keuring Krimpen aan de Lek
 • Bouwkundige keuring Ouderkerk aan den IJssel
 • Bouwkundige keuring Lekkerkerk
 • Plaats een reactie