Bouwkundige keuring Kwadendamme

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kwadendamme laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kwadendamme.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kwadendamme checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kwadendamme inplannen

Direct meer info over de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Kwadendamme.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kwadendamme

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kwadendamme (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €385. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kwadendamme.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning92 m2300 – €305
Rijtjeshuis117 m2€335 – €385
Hoekhuis128 m2€415 – €450
2-onder-1 kap156 m2€455 – €480
Villa196 m2€525 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kwadendamme die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hoedekenskerke, s-Gravenpolder, Wemeldinge, Schore en Hansweert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kwadendamme-4434

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Kwadendamme analyseert een objectieve partij het huis. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kwadendamme). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Borsele maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie