Bouwkundige keuring s-Heerenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in s-Heerenberg regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in s-Heerenberg.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in s-Heerenberg checkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Heerenberg plannen

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en of er lekkages zijn. Daarbij wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in s-Heerenberg.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in s-Heerenberg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in s-Heerenberg en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een tariefoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €315 en €425. De totale prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In de tabel hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in s-Heerenberg.

Type woningGroottePrijsindicatie
Appartement87 m2285 – €320
Rijwoning119 m2€355 – €370
Hoekhuis137 m2€420 – €450
Geschakelde woning160 m2€450 – €495
Landhuis180 m2€530 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in s-Heerenberg die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Stokkum, Zeddam, Loerbeek, Kilder en Wehl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-heerenberg-7041

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in s-Heerenberg bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in s-Heerenberg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Montferland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie